Чергове засідання сьомої сесії районної ради

    30 червня в адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбулося чергове пленарне засідання сьомої сесії районної ради на якому були присутні 33депутати. Засідання проходило із застосуванням у тестовому режимі автоматизованої системи підрахунку голосів «Голос», про планування придбання якої було прийнято рішення на попередній сесії.

    Під головуванням голови районної ради Вікторії СОКОЛ депутати розглянули 10 питань порядку денного.

    Було розглянуто інформацію «Про стан виконання на території Шосткинського  району Указу Президента України від 18 березня 2015 року № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування».

    Станом на 01 червня 2021 року в управлінні соціального захисту населення Шосткинської районної державної адміністрації на обліку в Єдиному державному реєстрі пільговиків які мають право на пільги перебуває 434 учасника бойових дій з числа учасників антитерористичної операції Об'єднаних сил. Всі вони користуються пільгами на комунальні послуги в межах середніх норм споживання, 135 учасників бойових дій звернулися за призначенням компенсації на тверде паливо та скраплений газ. На обліку для отримання санаторно-курортної путівки в 2021 році перебуває 5 осіб. Станом на сьогоднішній день направлено на санаторно-курортне лікування одну особу з інвалідністю внаслідок війни до санаторію «Моршинкурорт». На обліку для отримання послуг з психологічної реабілітації перебуває 7 осіб. На початку липня місяця поточного року дві особи будуть направлені до санаторію «Золота Нива» для проходження психологічної реабілітації. На сьогодні, всього на квартирному обліку перебуває 12 учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції Об'єднаних сил, а саме:  по Середино-Будській територіальній громаді  - 3 особи, по Зноб-Новгородській громаді - 1 особа, по Дружбівській міській раді – 1 особа, по Свеській селищній раді – 5 осіб, по Ямпільській селищній раді – 2 особи.

    За пропозицією депутатів було вирішено унести зміни та доповнення до Районної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки, в частині виділення коштів на допомогу тяжкохворим, та збільшити суму допомоги до 420 000 гривень. На підставі цього рішення внесено зміни до бюджету для фінансування програми.