Чи треба об’єднувати ФАПи

 

          31 січня під головуванням депутата районної ради Ірини Новик відбулося засідання постійної комісії районної ради мандатна, з питань депутатської етики, законності, правопорядку, освіти, охорони здоров’я,  культурного розвитку та соціального захисту.

На комісії депутати розглянули пропозиції Шосткинського районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги Шосткинської районної ради Сумської області щодо оптимізації мережі структурних підрозділів ШРЦПММСД шляхом об’єднання малочисельних ФАПів та ФП на виконання плану реорганізації заходів сімейної медицини. Зокрема, пропонувалося перевести Вовнянський ФП та Дібрівський ФАП до приміщення колишньої Вовнянської загальноосвітньої школи, а фельдшерські пункти в с.Погребки, Остроушки та Свірж -   до приміщення навчально-виховного закладу в с.Погребки. 

Заслухавши виступи в.о.головного лікаря та працівників ШРЦПММСД, врахувавши думки очільників територіальних громад с.Вовна та с.Погребки, депутати дійшли висновку, що втілення запропонованих заходів не сприятимуть покращенню медичного обслуговування мешканців сільської місцевості.  Вовнянський сільський голова Федір Аніщенко наголосив на необхідності забезпечення кадрами Дібрівського ФАПу і висловив готовність забезпечити житлом медичного працівника, який прийде працювати до с.Дібрівка. Коротченківський сільський голова Михайло Линок зауважив, що з місцевого бюджету будуть виділені кошти на ремонт ФП в с.Погребки.

Таким чином, невеликі ФАПи і ФП на території Вовнянської та Коротченківської сільських рад на даний час закриватися не будуть.