Чудові краєвиди Василя Рубаника

 

Чудові краєвиди Василя Рубаника

            Ви народилися на Сіверщині або на Закарпатті  і  Вам до душі мальовничі краєвиди рідної України і , крім того, Ви є поціновувачами мистецького таланту?  Тоді Вам обов’язково треба скористатися можливістю і побувати на виставці картин, яка відкрилася 9 грудня у приміщенні Шосткинської центральної районної бібліотеки, що розташована у смт Вороніж Шосткинського району. На виставці представлені картини місцевого митця Василя Рубаника.

         Художній талант у Василя Дем’яновича проявився ще з дитинства. На протязі 7 років він навчався у школі для обдарованих дітей у м.Києві. Картини художника неодноразово виставлялися у музеях м.Шостки і відомі не лише на Шосткинщині, а й далеко за межами області.   «По стопам» митця пішла і його донька Катерина. Зараз К.Рубаник працює художником-дизайнером.         

          На виставці в районній бібліотеці було представлено 57 картин Василя Рубаника, 55 з яких були створені на протязі цього року.  Це є наочним свідченням великої працездатності та майстерності художника.  Привітали митця з відкриттям виставки голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, Воронізький селищний голова Валерій Ястребов, директор Шосткинської районної централізованої бібліотечної системи Наталія Одноліток, голова громадської організації «Жіночий клуб «Відрада» Ніна Полякова.  

На багатьох картинах мешканці смт Вороніж - відвідувачі виставки побачили рідні місця, чудові краєвиди стародавнього Вороніжу та його околиць. Це  картини «Дорога до лісу», «Ранок на ставку біля Місікова хутора», «Вечір на околиці Вороніжа», «Золота осінь» та ін.

          У травні 2015 року  Василь Рубаник  брав участь у міжнародному пленері, що проходив у Хустському районі.  Результатом цієї поїздки стали незабутні враження та нові творчі здобутки. Майже половина картин, представлених на виставці, присвячені природній красі Закарпаття. Це картини «Буковий ліс», «Будинок у горах», «Краєвид на Замкову гору», «Дощ у горах». До сліз здивували і зачарували Ніну Полякову картини з краєвидами Закарпаття. Вона навчалася на Закарпатті і їй ніколи не забути чарівні краєвиди Хустського району. Вглядаючись у картини митця Ніна Олексіївна наче наяву побувала у тих дорогих серцю місцях.   У дарунок художнику Ніна Олексіївна принесла художні вироби, зроблені майстринями «Жіночого клубу «Відрада».

          Виставка картин Василя Рубаника буде працювати на протязі двох тижнів. То ж скористайтеся нагодою поринути у дивовижний світ пейзажів, намальованих пензлем нашого земляка.