Голова районної ради прозвітував про свою діяльність

  30 листопада під головуванням  очільника районної ради Віктора Долиняка відбулося пленарне засідання двадцять сьомої сесії  районної ради. В роботі сесії взяли участь заступники голови районної державної адміністрації, начальники управлінь, відділів районної державної адміністрації, селищний, сільські голови, керівники районних установ та організацій.

  Порядок денний сесії був доволі насичений. Депутати розглянули 35 питань.

 На початку сесії депутати підтримали звернення  до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо визволення з російського полону українських моряків. Відомо, що 25 листопада 2018 року наш земляк, уродженець с.Глазове Шосткинського району Богдан Небилиця разом з іншими українськими моряками потрапив  у полон до росіян.  Аби підтримати свого земляка депутати Шосткинської районної ради звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та інших інституцій з проханням вжити всіх дієвих заходів для повернення українських моряків на Батьківщину.

  Депутати заслухали звіт голови Шосткинської районної ради Віктора Долиняка про свою діяльність, інформацію Шосткинської місцевої прокуратури про стан законності  на території Шосткинського району, звіт першого заступника голови районної державної адміністрації щодо розвитку охорони здоров’я на території Шосткинського району в частині проведення медичної  реформи, звіт про виконання   бюджету за 9 місяців 2018 року, внесли зміни до деяких районних цільових програм.

 В ході обговорення питання щодо оптимізації та реорганізації структурних підрозділів комунального закладу «Шосткинський районний центр первинної медичної (медико - санітарної) допомоги» доповідач – головний лікар комунального закладу Ольга Пурис відповіла на численні запитання депутатів щодо проведення реформи медичної галузі в районі.

 На сесії були розглянуті питання щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території деяких сільських рад Шосткинського району та комунальні питання.