Депутати районної ради розглянули питання загальноосвітніх шкіл району

Під головуванням голови районної ради Віктора Долиняка відбулось пленарне засідання дев’ятої сесії Шосткинської районної ради сьомого скликання.

Багато питань у депутатів та присутніх виникло в ході обговорення питання закриття (ліквідації) Тиманівської, Вовнянської, Каліївської, Маківської, Глазівської загальноосвітніх шкіл району. Було звернено увагу на необхідність не закривати  Глазівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Шосткинського району на протязі 2016-2017 навчального року. У школі навчається п’ять дев’ятикласників, потрібно дати можливість дітям закінчити рідний навчальний заклад. Якщо закрить Глазівську школу, то стає  питання підвозу дітей до сусідніх сіл у зв’язку з поганим дорожнім покриттям. За пропозицією постійної комісії Шосткинської районної ради депутати мають звернутись з клопотанням до голови Сумської обласної ради Салатенка С.П., голови Сумської обласної державної адміністрації       Клочка М.О., народного депутата Деркача А.Л., депутата Сумської обласної ради  Пилипейка В.Ю. з питання проведення фінансування дороги Каліївка –Глазове.

З доповіддю «Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Шосткинської місцевої прокуратури» на сесії виступив керівник Шосткинської місцевої прокуратури Зайцев Ігор Анатолійович. Під час виступу він зазначив, що зменшилась кількості злочинів, кримінальних правопорушень. Спільно з відділом поліції проводяться та вживаються оперативно-розшукові  і профілактичні заходи щодо виявлення, запобігання і припинення кримінальних правопорушень. Вжиті заходи щодо попередження правопорушень серед неповнолітніх, протягом І півріччя  2016 року кількість кримінальних злочинів, вчинених неповнолітніми, зменшились на 50%.

На засіданні 9 сесії районної ради також були розглянуті бюджеті і комунальні питання, затверджено  Районну комплексну програму «Освіта Шосткинщини у 2016-2018 роках».