Депутати районної ради затвердили районний бюджет та програму економічного і соціального розвитку на 2017 рік

 

21 грудня під головуванням очільника Шосткинської районної ради Віктора Долиняка відбулося пленарне засідання дванадцятої сесії районної ради.  У роботі сесії взяли участь селищний, сільські голови, керівники підприємств, організацій району, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації. 

         Порядок денний сесії був доволі насиченим – депутати розглянули  27 питань.

         На початку сесії депутати заслухали та підтримали депутатський запит депутата районної ради Алли Ковальової щодо діяльності громадської організації «Захисник».

         З інформаціями щодо стану боротьби зі злочинністю, охорони публічного порядку та стану законності у Шосткинському районі виступили начальник Шосткинського відділу поліції Віктор Гузей та заступник керівника Шосткинської місцевої прокуратури Ольга Ковальова.

         Депутати  заслухали звіт голови районної ради Віктора Долиняка про свою діяльність. У своєму виступі очільник районної ради, зокрема, зазначив, що за звітний період було проведено 12 пленарних засідань районної ради, на яких було розглянуто та прийнято 167 рішень, та 35 засідань профільних постійних комісій, на яких було розглянуто 348 питань.  Віктор Долиняк також прозвітував перед депутатами про здійснення державної регуляторної політики виконавчим апаратом районної ради.

         На сесії були затверджені програмні документи, які будуть визначати основні напрямки роботи Шосткинщини у наступному році – районний бюджет та програма економічного і соціального розвитку на 2017 рік, а також план роботи районної ради на 2017 рік.  

Доходи районного бюджету на 2017 рік були визначені у сумі 153081,561 тис.грн., в т.ч. доходи загально фонду районного бюджету 152179,931 тис.грн., доходи спеціального фонду 901,63 тис.грн.  Видатки районного бюджету складатимуть 153081,561 тис.грн.

         На фінансування різних галузей по загальному фонду районного бюджету передбачені наступні видатки: утримання установ освіти –    41345,6 тис.грн., культури – 3425 тис.грн., фізичної культури та спорту – 416,8 тис.грн., охорони здоров’я – 8600 тис.грн.

         Рішенням районної ради були внесені зміни до діючих цільових програм: районної програми соціального захисту населення на 2014-2016 роки, районної програми  захисту населення і території Шосткинського району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2015-2018 роки.

         На сесії районної ради було також розглянуто низку комунальних питань.