Депутати висловили недовіру голові РДА та збільшили фінансування медичної галузі

  Сьогодні, 15 квітня  в приміщенні районної ради відбулося пленарне засідання тридцять шостої сесії районної ради. Головував на сесії голова районної ради Віктор Долиняк.

  Засідання проходило з дотриманням всіх заходів в умовах карантину.

  На пленарному засіданні були присутні  23 депутати.  

 Напередодні сесії до районної ради надійшов лист за підписами депутатів районної ради з проханням внести до порядку денного питання про висловлення недовіри голові районної державної адміністрації Віктору Ждамірову.

 З даного питання виступив депутат районної ради Микола Трофимець, який зазначив, що це питання наболіле, бо до голови райдержадміністрації є багато питань, зокрема щодо  децентралізації,  екологічнії ситуації в районі та інших питаннях, які стосуються різних галузей. Та найбільше депутата обурило те, що у такий важкий час, коли світ заполонив коронавірус, голова РДА відійшов від вирішення проблем і не приймає участі у забезпеченні життєдіяльності району.

 Депутати визначили та затвердили склад лічильної комісії, порядок таємного голосування з питання висловлення недовіри голові районної державної адміністрації та провели таємне голосування згідно затвердженого порядку.  За результатами таємного голосування двадцять один депутат проголосував за висловлення недовіри голові райдержадміністрації Віктору Ждамірову, два депутати утрималися.

 Таким чином, більшістю голосів депутати висловили недовіру голові Шосткинської районної державної адміністрації Віктору Ждамірову. За результатами проведеного таємного голосування було прийняте відповідне рішення районної ради.

 Потім народні обранці перейшли до розгляду інших питань  порядку денного. Депутати розглянули та прийняли відповідні рішення щодо внесення змін до низки  цільових районних програм.

 Для проведення профілактичних заходів по запобіганню, виникненню та поширенню коронавірусної хвороби на території Шосткинського району депутати проголосували за виділення коштів для фінансування медзакладів району та соціальної сфери. Зокрема, у рамках районної програми підтримки та розвитку первинної медичної (медико-санітарної) допомоги в Шосткинському районі на 2020 рік  збільшені видатки по «Шосткинському районному центру первинної (медико-санітарної) допомоги»  у сумі 1000000,00 гривень. Для передачі іншої субвенції місцевим бюджетам, в тому числі: бюджету Шосткинської об'єднаної територіальної громади для придбання медикаментів та захисних засобів для запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби  для КНП «Шосткинська центральна районна лікарня» збільшено видатки у сумі 500000,00 гривень, а обласному бюджету Сумської області  - у сумі 20000,00 гривень для придбання костюмів біозахисту, захисних окулярів та масок для працівників пунктів постійного базування смт.Вороніж, с.Клишки та с.Івот Шосткинської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги КНП «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

  Збільшення видатків по Шосткинському районному територіальному центру соціального обслуговування на оплату праці (200 відсотків премії) для проведення виплат соціальним робітникам в період карантину, які безпосередньо надають послуги вдома громадянам похилого віку, особам з інвалідністю у сумі 290050,00 гривень та для придбання індивідуальних засобів захисту у сумі 11200,00 гривень.

 На засіданні сесії був присутній головний лікар КНП "Шосткинська центральна районна лікарня" Олег Штогрин, який розповів про стан забезпечення лікарів засобами захисту, медикаментами та показники захворюваності на COVID – 19 у районі. Він звернув увагу,  що незабаром великодні свята і попросив, щоб кожен дотримувався вимог карантину.