До 170 річчя з дня народження Миколи Неплюєва

24 вересня на території Ямпільської селищної територіальної громади  відбулось відзначення 170-річчя від дня народження визначного громадського діяча, християнського подвижника і педагога Миколи Миколайовича Неплюєва (1851-1908).

У заході взяли участь: Ямпільський селищний голова Ольга Губар, Дружбівський міський голова Євген Харитонов, депутат Сумської обласної ради Олексій Котляров, заступник Ямпільського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана Скварцова, директор Дружбівського краєзнавчого музею Віталій Ситенко.

М.М.Неплюєв – засновник Воздвиженського трудового братства – унікального духовно-господарського формування (1889-1929), яке досягло неперевершених результатів в освітній, культурній і господарській сферах.

Було відкрито меморіальну дошку на честь М.М. Неплюєва на будівлі станції Неплюєво. Настоятель місцевого храму відслужив літію на могилі М.М. Неплюєва у с.Воздвиженське. Також відбулось освячення унікального артефакту - кам’яної пам’ятної церковної дошки не збудованого Хрестовоздвиженського храму, що була нещодавно знайдена, ідентифікована та вмурована у стіну будівлі Воздвиженського старостату, де на початку ХХ ст. розміщувалась контора Трудового братства.

Урочисту краєзнавчу годину «М.М.Неплюєв: наша з вами історія» проведено директором історико-меморіального музею М.М.Неплюєва Валерієм Авдасьовим.

У вшануванні видатного земляка взяли участь вчителі історії, краєзнавці та керівники Ямпільської та Дружбівської територіальних громад.

     

За матеріалами веб-сайту Ямпільської селищної ради