"Один район - одна громада"

 7 серпня 2018 року у адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбулася нарада щодо перспективи створення Шосткинської об’єднаної територіальної громади з центром у м.Шостка. В обговоренні даного питання взяли участь представники Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України, керівники міста та району, сільські голови.

  Процес децентралізації  в Україні триває . На цьому наголосила директор Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України Ніна Мельник та проінформувала про перспективи та можливості об’єднаних територіальних громад, а також акцентувала увагу на проблемах, які можуть виникати в малочисельних об’єднаних громадах.

  Не залишилося поза увагою питання внесення змін до перспективного плану формування спроможних територіальних громад , яким передбачено об’єднання м.Шостка, селищної  та сільських рад району (окрім Глазівської та Вовнянської сільських рад, які за рішенням обласної ради віднесені до вже створеної Зноб – Новгородської об’єднаної територіальної громади) в єдину територіальну громаду з центром у м.Шостка, в частині включення Глазівської та Вовнянської сільських громад до Шосткинської об’єднаної територіальної громади. Міський голова зазначив, що готовий розглянути пропозиції щодо подальшої співпраці в напрямку створення об’єднаної територіальної громади.