Фахівці з 10 громад Сумщини навчатимуться готувати та реалізовувати проєкти місцевого розвитку спільно з U-LEAD

 

  240 проєктних команд із громад України беруть участь у новій навчальній програмі «Кроки для спеціалістів з управління проєктами 2021» від U-LEAD.

  За повідомленням керівниці Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області Марини Лобової, Сумщину у навчальній програмі представлятимуть 29 фахівців з 10 територіальних громад, які потрапили до навчальної програми на конкурсній основі.

  Мова йде про Березівську, Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Новослобідську, Роменську, Тростянецьку, Хотінську громади. Вони вивчатимуть всі особливості життєвого циклу проєктів та під час онлайн-візиту до однієї з успішних громад ознайомляться з найкращими практиками з управління проєктами.

  «Кроки для спеціалістів з управління проєктами» - це комплексна навчальна програма створена для спеціалістів з управління проєктами, проєктних менеджерів у територіальних громадах та орієнтована на покриття базової потреби в знаннях: що потрібно знати, щоб готувати та реалізовувати проєкти місцевого розвитку.

  Cпеціаліст з питань децентралізації та секторальних реформ Представництва ЄС в Україні Томаш Остропольський: «U-LEAD з Європою» розробила комплексний підхід до розвитку спроможності громад. Ми вітаємо команди ентузіастів з усіх 24 областей України, які були відібрані для участі в цій навчальній програмі. Найкращі проєктні заявки, розроблені учасниками, які успішно пройдуть повний цикл програми, отримають право на фінансування за результатами прозорого конкурсу».

  Директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіан Файгель: «Унікальною особливістю навчальної програми “Кроки для спеціалістів з управління проєктами 2021” є її учасники. 240 проєктних команд, що об’єднують працівників органів місцевого самоврядування, комунальних установ та громадських організацій, загалом близько 700 учасників! Вони займаються підготовкою та реалізацією проєктів місцевого розвитку в громадах.Попереду 4 місяці важкої, але захопливої та корисної роботи, і ми сподіваємося, що навички та досвід, набуті під час цієї програми, дозволять вам професійно зростати в майбутньому».

 

За матеріалами офіційного сайту Сумської обласної ради