Готуючись до навчальних зборів

За два тижні в районі розпочнуться  навчальні збори батальйона територіальної оборони, які будуть проходити з 28 вересня по 7 жовтня 2018 року. З метою забезпечення належної підготовки до цього важливого заходу на місце проведення навчань було здійснено виїзд голови Шосткинської районної ради Віктора Долиняка, голови Шосткинської райдержадміністрації Віктора Ждамірова та працівників Шосткинського об'єднаного військового комісаріату на чолі з Русланом Риковим.

Батальйон територіальної оборони буде укомплектований військовослужбовцями м.Шостка, Шосткинського, Кролевецького та Середино-Будського районів. За цей час мають бути сформовані підрозділи, особовий склад приведений до присяги, вручено особисту зброю. Протягом двох днів триватиме індивідуальна підготовка,  під час якої відпрацьовуватимуться навички тактичної медицини, стрільби з пістолета Макарова, автомата Калашникова, розвідувальної підготовки.

Пунктом постійної дислокації визначено військову частину №4427, відпрацювання поставлених завдань проводитиметься на пустирі поблизу військової частини. Наразі тут працюють спеціалісти, які створюють спеціальні умови: бліндажі, пости, окопи. Поряд з цим для відпрацювання бойових навичок буде залучений полігон військової частини № 3022 Національної гвардії України.

Підготовка навчань покладені на органи державної влади та місцевого самоврядування. Обмундирування та набої надають Збройні сили України. З їх складів вже надійшли спальні мішки, взуття, одяг та інше.  Облаштовано казарми та намети.

На думку керівників району, заняття зі збройної підготовки мають неабияке значення для громади, адже свідчать про посилення обороноздатності нашого краю.