Медичні працівники Шосткинщини радилися з «наболілих» питань

26 січня 2017 року під головуванням очільників Шосткинської районної ради Віктора Долиняка та Шосткинської райдержадміністрації Віктора Ждамірова відбулася робоча нарада за участі керівників закладів охорони здоров’я Шосткинщини.

         На нараді йшла мова про стан розвитку медичної галузі в районі. Піднімалися питання утворення госпітальних округів, кадрового та матеріально-технічного забезпечення галузі.  Розглядалося питання співпраці органів місцевого самоврядування та закладів охорони здоров’я. Так, зокрема,  Вовнянська, Гамаліївська, Чапліївська сільські ради надавали допомогу у питанні забезпечення медичних закладів ліками. Коротченківська, Івотська, Глазівська сільські ради дбали про виділення паливно-мастильних матеріалів для місцевих ФАПів, за кошти Миронівської сільської ради був придбаний ноутбук. 

У ході наради медичні працівники, зокрема,  піднімали питання щодо необхідності  покращення забезпечення закладів охорони здоров’я транспортом та паливно-мастильними матеріалами.  Частина приміщень медичних закладів потребує ремонту.  Зараз проводяться ремонтні роботи у приміщеннях медичних закладів, розташованих в селах Клишки та Чапліївка. 

         Проблемним на сьогодні є питання кадрового забезпечення. Місцева влада докладає зусиль в цьому напрямку. Двоє мешканців району навчаються в медичних закладах за кошти районного бюджету.  Потребує вирішення питання щодо призначення головного лікаря Шосткинського районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги.