Молодь Шосткинщини вивчала ази антикорупційного законодавства

 

         8 лютого для учнівської молоді Шосткинщини було проведено семінар «Правова просвіта молоді Сумщини, як перешкода для корупції». Даний захід був організований місцевим осередком Міжнародної громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Сумській області. 

З привітальними словами до учасників семінару звернулися голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк та голова райдержадміністрації Віктор Ждаміров.  «Корупція є небезпекою для існування нашої держави», - зазначив у своєму виступі Віктор Долиняк.

         Перед  учасниками семінару виступили керівник проекту «Вчимося жити без корупції!» Дмитро Мальцев та інформаційний менеджер проекту Юлія Тарасенко.  Про психологічні аспекти антикорупційного виховання розповіла тренер проекту Тетяна Мальцева.   Головний спеціаліст відділу правопросвітництва Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Юлія Зацаринна виступила з інформацією «Розширення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції – крок до зниження рівня корупції».  У ході обговорення даного питання присутні на семінарі керівники навчальних закладів висловили побажання  щодо залучення фахівців місцевого центру до правової освіти учнів  та проведення правових заходів у навчальних закладах району.

         У ході семінару присутні мали можливість переглянути фільм та отримати наочні матеріали з питань антикорупційного законодавства.