Нарада з питань розвитку бджільництва на Шосткинщині

  13 березня в адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбулася нарада з питань розвитку бджільництва на Шосткинщині, на яку були запрошені керівники агропідприємств району, представники органів місцевого самоврядування, власники пасік. В нараді взяли участь: голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк,  в.о. начальника Шосткинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Володимир Ревенко, директор районної державної лабораторії Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій Павлюченко та інші.

  Під час засідання, зокрема, була звернута увага на норми чинного законодавства України у галузі бджільництва, зосереджено увагу на оформлення санітарного паспорта пасіки, як документу, який гарантує компенсацію збитків у разі загибелі бджолосімей, розглянуто правову базу щодо розміщення та переміщення пасік.

  Власники пасік мали можливість в режимі діалогу поспілкуватися з аграріями району з питань, які найбільше їх хвилюють, та отримати відповіді. Свою позицію щодо взаємодії аграріїв та пасічників висловив голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк.  

  Під час наради бджолярі звернулися до представників органів місцевого самоврядування з проханням проводити на місцях роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення спалення сухої  трави з метою збереження екосистеми та майна пасічників. На переконання пасічників назріла потреба у  створенні районної дієвої спілки пасічників для захисту своїх прав.