Науково-практична конференція "Інновація у коноплярстві 2021 плюс"

Сьогодні, 26 серпня, в місті Глухові проходила Міжнародна науково-практична конференція «Інновації у коноплярстві  плюс». На території  скверу Терещенків, Інституту луб'яних культур НААН, було проведено  «Конопляний ярмарок».  Участь у  ярмарку прийняли виробники конопляної продукції, товаровиробники від місцевих громад, народні майстри.

З вітальним словом до учасників конференції  звернувся директор «Інституту луб'яних культур НААН» Сергій ТКАЧЕНКО. Також мала нагоду привітати присутніх і голова Шосткинської районної ради Вікторія СОКОЛ.

В ході ярмарку відбулося конопляне дефіле. Демонстрацію-продаж конопляного одягу представили українські модельєри компанії Девохом та дизайн-студії «Від малюнка до готового виробу» професійно-педагогічного університету імені Олександра Довженка.

Крім того, на ярмарку виступали аматори сцени Глухівщини. Присутні на конференції мали можливість взяти участь в екскурсії «Глухів Історичний», де дізнались цікаві факти про історію Глухівщини від науковців Національного заповідника «Глухів». Конференція продовжить свою роботу 27 та 28 серпня.