Оголошення про декларування доходів депутатами районної ради шостого скликання

 

 

ОГОЛОШЕННЯ 

Про декларування доходів депутатами районної ради 

шостого скликання

         Стаття 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року   № 1700-VIІ визначає перелік суб’єктів, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та порядок подання ними декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

         Пунктом 2 ПРИКІНЦЕВИХ ПОЛОЖЕНЬ Закону України «Про запобігання корупції» передбачено, що до початку роботи системи подання та оприлюднення відповідно до цього Закону декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, суб’єкти декларування подають декларації в порядку і за формою, встановлених Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції». Зазначені декларації підлягають оприлюдненню в порядку, встановленому Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Частиною другою статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» передбачено, що особи, які припинили діяльність, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою статті 45 порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Законом України «Про запобігання корупції» до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, віднесено, зокрема, депутатів місцевих рад.        

          Згідно з ч.3 ст.8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» на депутатів місцевих рад поширюються вимоги та обмеження, встановлені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції».         

Постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 2012 року № 64 «Про виготовлення бланків декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру» установлено, що:

бланки декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру виготовляються особами, які відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» заповнюють і подають декларації, шляхом роздрукування або копіювання їх на папері формату А4 за формою, наведеною в додатку до зазначеного Закону (включаючи примітку);

бланк складається з 10 сторінок (не допускається ані зменшення, ані збільшення їх кількості);

зазначені бланки не є бланками документів суворої звітності.

Депутати Шосткинської районної ради шостого скликання подають декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру (оригінал документу) особисто керуючому справами виконавчого апарату районної ради (кадрова служба) або засобами поштового зв’язку (рекомендованою кореспонденцією з описом вкладення) до виконавчого апарату районної ради.

На підставі Закону України «Про запобігання корупції» депутати місцевих рад належать до суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення.

Звертаємо увагу на те, що відповідно до ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення неподання або несвоєчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, передбаченої Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», тягне за собою накладення штрафу від 10 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 425 грн.); подання завідомо недостовірних відомостей у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, передбаченої Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», тягне за собою накладення штрафу від 150 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2550 до 8500 грн.).

Просимо депутатів районної ради шостого скликання відповідно до цих роз’яснень подати до 17-ї години 31 березня 2016 року антикорупційні декларації до кадрової служби виконавчого апарату районної ради.

 

Бланк декларації