Опікуючись потребами осіб з інвалідністю

Основним  завданням соціальної політики держави є соціальний захист осіб з інвалідністю, забезпечення рівних прав і свобод  у житті суспільства.

У рамках програми  утримання адміністративної будівлі Шосткинської районної ради та прилеглої території на 2019-2020 роки, яка була затвердженна рішенням районної ради від 01 березня 2019 року, передбачено заходи щодо забезпечення рівного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до адмінбудівлі Шосткинської районної ради. У 2019 році за кошти районного бюджету було проведено капітальний ремонт адмінбудівлі Шосткинської районної ради з влаштуванням засобів доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

29 травня 2020 року відбулася зустріч голови районної ради Віктора Долиняка з заступником голови комітету забезпечення доступності виконавчого комітету Шосткинської міської ради Дмитра Васильцова. Дмитром Васильцовим проінспектувано переносний пандус  та відремонтований з врахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями туалет.

Доречі, Дмитро Васильцов як ніхто інший розуміє потреби осіб з інвалідністю, адже він кожного дня відчуває на собі труднощі у доступності до органів влади, закладів соціальної сфери та культури.

Під час бесіди Дмитро Васильцов зазначив, що це добра справа по відношенню до людей з обмеженими фізичними можливостями, і сподівається, що у майбутньому об’єкти соціальної сфери будуть більш пристосовані до потреб таких людей.