Перспективи розвитку торф'яної галузі на Шосткинщині

 

       Голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк взяв участь у робочій нараді з питань відновлення виробничої діяльності Дочірнього підприємства «Шосткаторф» ДП «Сумиторф», яка відбулася 3 жовтня у приміщенні Шосткинської районної ради.

      У ході обговорення проблемних питань відновлення діяльності ДП «Шосткаторф» генеральний директор ДК «Укрторф» Андрій Озерчук та виконуючий обов’язки директора ДП «Сумиторф» Петро Чернишов проінформували щодо шляхів вирішення проблемних питань та перспектив розвитку торф’яної галузі, а також зазначили, що на даний час фахівці концерну обстежили ділянки з покладами торфу на території Клишківської сільської ради площею 38 га і 39,5 га та Бичихівську ділянку площею 30,2 га на території Вовнянської сільської ради.

За інформацією Державної служби геології та надр України на території Шосткинщини всього розвідано територій з покладами торфу на площі понад 500 га.

На нараді відзначалося, що відновити торфовиробництво можливо за умови адміністративної та фінансової підтримки, а першим кроком у цьому напрямку повинно бути оформлення низки дозвільних документів на користування надрами ДП «Шосткаторф».

За результатами наради було прийнято ряд протокольних рішень щодо розвитку торф’яної галузі на Шосткинщині.