Підведення підсумків півріччя

Під головуванням голови Шосткинської районної ради Віктора Долиняка відбулось пленарне засідання десятої сесії Шосткинської районної ради сьомого скликання.

На сесію були запрошені та присутні голова та заступники голови, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови, керівники підприємств та організацій району.

Народні обранці розглянули 17 питань порядку денного .

Рішенням районнї ради було затвердженно звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2016 року, де доходна частина загального фонду районного бюджету в цілому виконанна на 41,6 %. Депутати внесли зміни до рішення районної ради від 30 грудня 2015 року  «Про районний бюджет на 2016 рік», заслухали звіт про виконання рішення районної ради від 19 вересня 2008 року «Про районну програму «Сільська криниця» на 2008 - 2015 роки».

У відповідності до статті 86 до Закону України «Про Національну поліцію», пункту 36 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» було розглянуто питання «Про інформацію начальника Шосткинського відділу поліції  Головного управління Національної поліції в Сумській області про стан боротьби зі злочинністю та охорони публічного порядку на території району». В ході розгляду вищезазначеного питання було відзначено що Шосткинським відділом поліції  Головного управління Національної поліції в Сумській області вживалися відповідні заходи з протидії злочинам та правопорушенням, забезпечується  належного рівня правопорядок та громадська безпека на території Шосткинського району.

За пропозицією Віктора Олексійовича на пленарному засіданні було розглянуто питання «Про стан підготовки підприємств, організацій та соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 роки».

Як повідомила завідувач сектору житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Валентина Радюк, - На сьогодні виконано значний обсяг запланованих робіт по підготовці до наступного опалювального періоду. До початку навчального року проведено ремонтні роботи у всіх закладах освіти. Всього на підготовку матеріально-технічної бази закладів залучено понад 140 тис. грн. За кошти районного бюджету у сумі 50 тис. грн. виконано поточний ремонт покрівлі Богданівського НВК. Відкорегована потреба у твердому паливі на опалення медичних закладів становить 460 куб.м. Для опалення медичних закладів заготовлено 90% дров від запланованої кількості.

У Шосткинському району переважна більшість бюджетних закладів опалюється з використанням альтернативних видів палива.

Виконано ямковий ремонт на автодорогах державного значення на суму 1678,531тис.грн., місцевого значення на суму 1198,9тис.грн.

На засіданні 10 сесії районної ради також були розглянуті питання з управління  комунальною власністю, затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення.