Про дороги і не тільки... Відбулося пленарне засідання двадцять третьої сесії

11 травня в адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбулося пленарне засідання двадцять третьої  сесії районної ради під головуванням очільника Віктора Долиняка.

На сесії були присутні заступники голови районної державної адміністрації, керівники управлінь, відділів районної державної адміністрації, селищний, сільські голови, керівники підприємств, організацій району, працівники виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації. У роботі двадцять третьої сесії районної ради взяла участь депутат Сумської обласної ради Лілія Ричкіна.

До порядку денного внесено 18 питань.

Рішеннями районної ради були затверджені дві нові цільові програми: районна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2018 рік та районна програма «Правопорядок на 2018 – 2020 роки». Затверджено Порядок проведення конкурсу на заняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я та внесено зміни до Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників установ та закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селища Шосткинського району.

Жваве обговорення викликали питання щодо внесення змін до районного бюджету на 2018 рік та  програми економічного і соціального розвитку  Шосткинського району на 2018 рік. З метою покращення умов користування автодорогами району з місцевого бюджету планувалося виділити 500 тис.гривень для проведення робіт з ремонту  на ділянці дороги Миронівка – Крупець.  Проте у депутатів районної ради не знайшлося спільної точки зору у вирішенні даного питання.  Більшість депутатів не підтримали цю пропозицію, так як вважають за необхідне провести ремонтні роботи в іншому напрямку Каліївка – Глазове, тому що дане питання залишається не вирішеним вже багато років. Неодноразово Шосткинська районна рада від імені депутатів районної ради надсилала звернення до Сумської обласної ради та обласної державної адміністрації з проханням внести автодорогу О191702 Зноб – Новгородське – Очкине – Кривоносівка – Каліївка на ділянці Глазове – Каліївка до переліку доріг на ремонт, яких будуть виділені кошти з державного бюджету. Вирішення даного питання на сьогоднішній день залишається на рівні обіцянок. Рішенням районної ради з районного бюджету виділені кошти в сумі 260 тис.гривень на перезатарення бочок з хімікатами, які в кінці квітня 2015 року були вивезені на територію Ображіївської та Ковтунівської сільських рад та зберігаються під відкритим небом.

Депутати районної ради розглянули ряд комунальних питань та прийняли відповідні рішення.