Попередній розгляд сесійних питань на засіданнях профільних постійних комісій районної ради

  З 20 по 26 лютого згідно окремого графіку в Шосткинській районній раді відбулися засідання профільних постійних комісій щодо попереднього розгляду питань, що вносять до порядку денного пленарного засідання двадцять дев’ятої  сесії районної ради.

  У відповідності до плану роботи районної ради на 2019 рік на розгляд постійних комісій був представлений звіт голови районної державної адміністрації з питань виконання бюджету, програми економічного і соціального розвитку Шосткинського району на 2018 рік та делегованих повноважень, звіти про виконання районного бюджету за 2018 рік та про виконання програми економічного і соціального  розвитку Шосткинського району на 2018 рік.

  Під час обговорення звіту голови районної державної адміністрації у депутатів виникло чимало питань, зокрема  щодо  створення територіальних громад  на території Шосткинського району,  стану автомобільних доріг, вивезення побутових відходів та інші. Актуальне питання, яке турбує  депутатів - це медична галузь, а саме фінансування медзакладів Шосткинського району в умовах проведення медичної реформи та забезпеченість медзакладів доступом до мережі  Інтернет для консультації з спеціалістами вузького профілю. На запитання депутатів голова районної державної адміністрації надав відповідні роз’яснення.

  У відповідності до повноважень кожної  з постійних комісій районної ради були розглянуті профільні питання. Зокрема були внесені зміни до низки районних програм  та розглянуті нові цільові програми.

  Розглянувши подані проекти  рішень,  депутати схвалили їх та рекомендували винести на затвердження сесії районної ради.