Засідання Ради регіонального розвитку під гаслом "Сумщина змінюється"

26 березня голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку, що відбулася у місті Суми. Основна мета заходу -  затвердження перспективного плану розвитку Сумської області на 2019 -2021 роки.

Під час засідання голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко зупинився на проектах, які внесені до плану розвитку, а саме ремонт доріг та мостів, реконструкція закладів освіти та охорони здоров’я, створення закладів відпочинку та розвитку туризму. Голова облдержадміністрації зазначив, що у наступні 3 роки на покращення дорожнього покриття планується спрямувати близько 4 мільярда гривень (у тому числі з державного бюджету – майже 2,15 млрд гривень).

У своєму виступі голова Сумської обласної ради Володимир Токар акцентував увагу на тому, що у напрямку завершення ключового етапу реформи децентралізації у 2019 році в Сумській області буде створено ще 18 об’єднаних територіальних громад та відбудеться приєднання окремих населених пунктів до 11 вже існуючих ОТГ в межах перспективного плану. Це дозволить створити 53 спроможні та дієздатні органи місцевого самоврядування  базового рівня й завершити перший етап реформи децентралізації.

Вцілому до переліку перспективних об’єктів області, реалізація яких запланована протягом 2019-2021 років подано 691 соціально важливий об’єкт.