Семінар - нарада щодо змін у земельному законодавстві

  Сьогодні в Шосткинській районній раді під головуванням голови районної ради Віктора Долиняка відбувся семінар – нарада за участі посадових осіб місцевого самоврядування.

  На семінарі були присутні селищний, сільські голови, секретарі, спеціалісти - землевпорядники сільських рад, працівники виконавчого апарату районної ради.

  До порядку денного внесені питання: "Про необхідність проведення державної реєстрації земельних ділянок, право власності (користування) на які виникло до 2004 року", "Земельні відносини – 2020. Відміна мораторію", "Основні аспекти захисту права власності на нерухоме майно".

  На початку семінару Віктор Долиняк акцентував увагу присутніх на нововведеннях в земельному законодавстві  і саме з цією метою було організовано даний семінар – нараду.

  Анатолій Гончар – начальник відділу у Шосткинському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській наголосив на необхідності проведення на території району державної реєстрації земельних ділянок, право власності (користування) на які виникло до 2004 року та ознайомив з нововведеннями в земельному законодавстві.

  Юлія Зацаринна– головний спеціаліст Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернула увагу на основні аспекти захисту права власності на нерухоме майно та особливості земельних відносин – 2020. 

  Під час семінару доповідачі відповіли на численні запитання присутніх.