Семінар-тренінг з приводу реформування комунальних ЗМІ

27 вересня 2016 року радник голови Шосткинської районної ради Віктор Андрусенко взяв участь у семінар-тренінгу на тему: «Юридичні та майнові аспекти реформування комунальних ЗМІ», який відбувся в Сумській обласній раді.

На заході були присутні голова Сумської обласної ради Семен Салатенко та його заступник Лілія Ричкіна, голова Асоціації регіональних ЗМІ Сумщини, Заслужений журналіст України Наталія Калініченко, депутати та представники ЗМІ.

Семінар відкрив запрошений гість із Києва – головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександр Бухтатий, який розповів про сучасну тенденцію розвитку ЗМІ по всій Україні, в тому числі, й на Сумщині. Зазначив, що наші медіа мають безліч проблем, одна з яких – небажання піднімати ціни на друковані видання та катастрофічно мала кількість працівників у редакціях (на 1 видання приблизно 3,3 робітники). За його словами, Сумська область має безліч талановитих журналістів, які мають працювати і отримувати за це достойну заробітну плату.

«Влада завжди підтримує ініціативу роздержавлення ЗМІ і завдяки клопотанню депутата облради Наталії Калініченко, ми намагатимемося на черговій або наступній сесії подати зміни до бюджету і буде підготовлена програма підтримки районних засобів масової інформації», - заявив голова обласної ради Семен Салатенко.

Сама Наталія Калініченко наголосила на успішності реформи, адже в кожному населеному пункті, вважає депутат, має бути мінімум одне видання. Таким чином, жителі будуть більше знати про те, що відбувається поруч із ними і будуть більш усвідомлені перипетіями політичного життя.