Святкують села

16 вересня 2017 року славному селищу Вороніж, що на Шосткинщині, виповнилося 840 років з Дня заснування. Вже стало традицією проводити масові гуляння на центральній площі селища.

З привітальним словом до жителів і гостей звернувся Воронізький селищний голова Валерій Ястребов, народний депутат України Ігор Молоток, голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, голова Шосткинської райдержадміністрації Віктор Ждаміров. Голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк відзначив Подяками районної ради: колектив комунальної установи Сумської обласної ради «Воронізький будинок – інтернат для громадян похилого віку та інвалідів» (директор -  Лизун Володимир Федорович), Валентину Давиденко – фахівця з соціальної роботи Шосткинського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), колектив комунального закладу «Шосткинського районного центру первинної медичної (медико - санітарної) допомоги» (керівник  - Злиденний Юрій Олександрович). За активну участь у культурно-мистецьких заходах Подяками були відзначені також і члени  громадської  організації «Жіночий  клуб «Відрада»: Чайка Ольга Іванівна, Циганок Ольга Петрівна, Сидоренко Галина Миколаївна, Мирошкіна Людмила Миколаївна.     

Парламентарій Ігор Федорович Молоток подарував селищу пам’ятний знак у вигляді монети, на якому зображена Михайлівська церква, що є пам’яткою архітектури XVIII століття. Воронізький селищний голова Валерій Ястребов подякував за чудовий подарунок та висловив слова вдячності за ту допомогу, що надходить від народного депутата.

Крім чудового святкового концерту для мешканців та гостей були представлені виставки народних умільців, для наймолодших атракціони, для любителів спорту – спортивні змагання.

16 вересня День села відсвяткувала і Клишківська громада. Урочисту частину відкрив Клишківський сільський голова Борис Прядка, який щиро привітав односельчан та гостей з Днем села.  До слів привітання приєднався голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк.

Цінні подарунки були вручені воїнам – афганцям, ліквідаторам Чорнобильської АЕС за їх подвиг перед Батьківщиною, місцевим фермерам за їх допомогу та нелегку працю, працівникам соціальної сфери за дбайливе ставлення, найстарішому та наймолодшому жителю громади та побажання міцного здоров’я.

Святковий концерт підготували місцеві фольклорні колективи Клишківського сільського будинку культури та Шевченківського клубу, фольклорний колектив с.Миронівка та с.Чапліївка. Була представлена виставка народних умільців та рукодільниць. Свято завершилося народним гулянням.