Тиждень правових знань в виконавчому апараті районної ради

 

         У рамках «Всеукраїнського тижня правових знань» працівники Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  провели для посадових осіб Шосткинської районної ради презентацію «Діяльність Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Форми співпраці з органами державної влади та органами місцевого самоврядування». Відбулося обговорення форм співпраці Шосткинського місцевого центру з Шосткинською районною радою, органами місцевого самоврядування району.

          Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд розповіла про  основні етапи розвитку безоплатної правової допомоги в Україні, функції та завдання місцевого центру та бюро правової допомоги.

У своєму виступі Ольга Правосуд особливу увагу звернула на розвиток співпраці місцевого центру з органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Зокрема, мова йшла про організацію та проведення спільних виїзних прийомів громадян, комунікативних заходів, розробку та прийняття органами місцевого самоврядування місцевих програм надання безоплатної правової допомоги, організацію мережі параюристів, обміну та поширенню правової  інформації.

Як один з позитивних прикладів співпраці місцевого центру та районної ради були наведені спільні виїзди до територіальних громад.  Ольга Правосуд зазначила, що завдяки виїзним прийомам спільно з працівниками апарату Шосткинської районної ради до сільських рад району значна кількість мешканців сільської місцевості мала можливість отримати безоплатну правову допомогу безпосередньо за місцем проживання.

Презентація супроводжувалась наочними матеріалами, з якими можуть ознайомитися і відвідувачі нашого сайту (завантажити тут) .