Я вам своє дарую серце, цей світ віршованих рядків

 

28 березня у Воронізькому навчально-виховному комплексі: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад  відбувся захід з літератури рідного краю.  Захід було проведено у формі літературної кав’ярні.  Учні 5-9 класів разом з директором навчального закладу Іриною Прохоровською та вчителем Наталією Міллер гостинно запросили до літературної кав’ярні працівників відділу освіти райдержадміністрації, вчителів української мови та літератури навчальних закладів району. Головною «винуватицею» свята була поетеса, краєзнавець Олена Кужельна. Своєрідним епіграфом творчої зустрічі стали слова: «Я вам своє дарую серце, цей світ віршованих рядків».

До уваги присутніх були представлені мультимедійна презентація «Біографічний калейдоскоп» та відеоряд «Рідний Вороніж», що супроводжувалися рядками поезій О.Кужельної.

Під час творчої зустрічі педагоги мали можливість не лише поспілкуватися з поетесою і почути вірші у її власному виконанні, а й послухати вірші Олени Кужельної  у виконанні учнів.

Чудову композицію «Пори року» на вірші О.Кужельної у театралізованих костюмах представили Єлізавета Халупенко (Зима), Лілія Іванова (Весна), Дарина Романенко (Літо) і Лілія Павленко (Осінь).

Щирими оплесками присутніх супроводжувалася  інсценізація байки «Бик та черв’як» у виконанні учнів Єлізавети Халупенко, Вадима Тимошенка,  Андрія Зенюка, Дарини Горшкової та Інни Кириченко.

Вчитель музики Н.Шуть та учениця  Д.Романенко виконали пісні «Старі очі, даремно не плачте», «Осінній романс» (слова О.Кужельної, музика О.Малишко-Березовської»). 

Продекламували учні і власні вірші.

Не обійшлося і без творчих завдань для учнів та гостей свята. З завданнями «підібрати рими», «установити слова-тропи» школярі та педагоги впоралися успішно.

Ця зустріч надала можливість усім присутнім поринути у чарівний світ поезії та отримати заряд позитивного настрою.