З книгою по життю: на Шосткинщині пройшов конкурс «Найкращий читач району»

 

         У наше буремне сторіччя передових комп’ютерних технологій її величність Книга, як і раніше, займає важливе місце в житті людини, починаючи з ранніх років її життя. Підтвердженням цього є, зокрема,  проведення Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія», який був започаткований  з метою розвитку у дітей позитивного ставлення до читання та книги, зацікавленості у користуванні книгою як джерелом інформації, заохочення до систематичного читання.

             5 квітня 2017 року на базі Шосткинської центральної районної дитячої бібліотеки відбувся ІІ етап Конкурсу  «Найкращий читач району», що був організований  Шосткинською районною ЦБС.  До складу журі увійшли бібліотекарі, вчителі української мови і літератури.

У конкурсі взяли участь читачі – учні   6 – 7 класів  Богданівської Клишківської, Миронівської, Собицької, Чапліївської, Собицької бібліотек – філій Шосткинської районної ЦБС та  Воронізького навчально – виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад і Воронізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. П.Куліша.

         На початку заходу були проведені віршований монтаж «Подорож книжковим морем» та бесіда «Книга – міст у світ знань».  Кожен учасник конкурс  зробив презентацію «Візитка», де розповів про себе та про свою улюблену книгу. Учні виконали письмові завдання: «Найкращий міфознавець», «Література і ми», «Закінчи прислів’я», «Казковий віночок» та показали свої знання у творчому конкурсі «Значення книги у моєму житті».

         Переможцями конкурсу стали учні  шостого класу Воронізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. П.Куліша Софія Єрмоленко та Олена Неграш. Всі учасники конкурсу отримали грамоти та подарунки, а головне – продемонстрували усім присутнім свою любов до книг.