Завершальна сесія районної ради сьомої каденції

Сьогодні, 16 жовтня 2020 року, в адмінбудівлі Шосткинської районної ради під головуванням голови районної ради Віктора Долиняка відбулося пленарне засідання сорокової сесії районної ради, яка стала завершальною у роботі депутатів сьомого скликання.

До порядку денного було внесено одинадцять питань, які стосувалися різних сфер життя району.

Зокрема депутати розглянули та прийняли рішення щодо внесення змін до низки діючих районних програм, а саме: програми підтримки та розвитку первинної медичної (медико – санітарної) допомоги в Шосткинському районі на 2020 рік, Районної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки, програми підтримки малого та середнього підприємництва в Шосткинському районі на 2017-2020 роки та інших. Також розглянули та прийняли відповідні рішення з комунальних питань.

Нагадаємо, що на пленарному засіданні 39 сесії районної ради під час розгляду бюджетних питань жвавого обговорювання набуло питання щодо внесення змін до районного бюджету  у частині передачі субвенції Ковтунівській сільській раді на здійснення природоохоронних заходів,  а саме на вивезення хімічно небезпечних речових з території Ковтунівської сільської ради. На виконання цих заходів з обласного бюджету виділені кошти у сумі 1087500,00 гривень на умовах співфінансування з районного бюджету. Нажаль, необхідної суми на проведення співфінансування, а це  близько 750 тис.гривень, у районному бюджеті не було. Тоді депутати районної ради доручили Шосткинській районній державній адміністрації передбачити в районному бюджеті необхідні кошти. І ось сьогодні депутати одноголосно підтримали рішення щодо внесення змін до програми поводження з відходами та змін до районного бюджету, у відповідності до яких виділено 750 тис.гривень для передачі Ковтунівській сільській раді на проведення природоохоронних заходів.

По закінченню пленарного засідання голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк подякував депутатському корпусу за плідну та злагоджену роботу за час діяльності Шосткинської районної ради сьомого скликання.