Земляки вшанували пам'ять про славетного льотчика Івана Кожедуба

  Сьогодні, 8 червня відзначається 101 річниця від Дня народження героя Другої світової війни,  тричі Героя Радянського Союзу і маршала авіації Івана  Микитовича Кожедуба .

  Народився Іван Микитович 1920 року в селі Ображіївка, Глухівського повіту, Чернігівської губернії. Він пройшов шлях від сержанта до гвардії майора і став одним з найбільш уславлених героїв, що народились в Україні.

   Іван Микитович все життя марив небом і зробив свою мрію покликанням. В роки Великої Вітчизняної  війни він здійснив 330 бойових вильотів, узяв участь у 120 повітряних поєдинках,  особисто збив 62 ворожих літаки. Він влучав у ціль з будь-якого положення літака і жодного  разу не був збитий сам.

  З метою вшанування пам'яті про славетного героя України, на малій Батьківщині Кожедуба відбулися урочисті заходи. Голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол звернулася до всіх присутніх зі словами глибокої подяки та шани за той невимовний подвиг перед Батьківщиною. До меморіального комплексу Кожедуба І.М.  посадові особи, гості і всі присутні поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували пам'ять про  героя.