Жителів Сумщини запрошують долучитися до написання радіодиктанту Національної єдності

9 листопада 2021 року, у День української писемності та мови, відбудеться трансляція ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Традиційно до участі у флешмобі запрошують всіх, хто бажає перевірити свою грамотність.

Цьогоріч текст радіодиктанту напише і прочитає в ефірі Українського радіо письменник Юрій Андрухович. Його обрали з кількох претендентів.

Роботи будуть прийматися онлайн та оффлайн протягом доби. Паперовий  текст диктанту потрібно надсилати за адресою: м. Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада 2021 року. Фото чи скан своєї роботи можна надіслати на електронну скриньку rd@ukr.radio 

Текст диктанту буде оприлюднено на сайті Українського радіо 11 листопада 2021 року. Результати оголосять упродовж 1-2 місяців залежно від кількості отриманих листів.

Трансляція ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності розпочнеться наживо о 10.00 на Українськом радіо та Радіо Культура. А також по телебаченню – UΛ:ПЕРШИЙ, його регіональні філії. Крім того в мережі інтернет – ютуб-канал та фейсбук-сторінки Суспільного мовлення.

Довідково. Радіодиктант національної єдності – щорічна подія, яку у 2000 році ініціювало і щороку проводить Українське радіо до Дня української писемності та мови. На сьогодні радіодиктант є наймасштабнішим регулярним флешмобом з популяризації української мови та грамотності.

 

За матеріалами сайту Сумської обласної ради