Золоті крила - слава України

  Відзначення 101 річниці з Дня народження славетного нашого земляка продовжилися на території музею ім. І.М.Кожедуба.

  Голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол, голова райдержадміністрації Оксана Тарасюк та міський голова Микола Нога, представники Харківського національного університету Повітряних Сил ім.Івана Кожедуба взяли участь в урочистостях .

  Вшановуючи пам'ять про героя, який є прикладом справжнього героїзму та мужності, курсантами   Харківського національного університету Повітряних Сил ім.Івана Кожедуба було подаровано чудову картину на якій зображені ті буремні часи та неймовірний подвиг нашого земляка. До постаменту Івана Кожедуба, який знаходиться перед входом у музей, було покладено квіти.

   Користуючись нагодою керівний слад та курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил ім.Івана Кожедуба разом з посадовими особами поклали квіти на могилу молодого курсанта Олександра Бойка, уродженця села Богданівка Шосткинського району, який загинув 25 вересня 2020 року. Того дня Україну сколихнула страшна звістка, що неподалік військового аеродрому Чугуєва, під час навчального польоту розбився АН – 26 Ш. Загалом на борту було 27 осіб – семеро військовослужбовців (члени екіпажу та інструктори) і 20 курсантів. У тій моторошній авіакатастрофі загинуло 26 молодих, сповнених життєвих сил хлопців.