Зустріч з головним спеціалістом відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги

    Сьогодні в Шосткинській районній раді відбулась зустріч з головним спеціалістом відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Шосткинського місцевого центру          Ю. ЗАЦАРИННОЮ.

     Напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми                 Юлія ЗАЦАРИННА виступила на тему: «Про надання безоплатної правової допомоги особам, які стали жертвами торгівлі людьми». У ході зустрічі розглянуто низку важливих питань, щодо запобігання нелегальної зайнятості, неврегульованої трудовій міграції, протидії торгівлі людьми. Також говорили  про необхідність співпраці з громадами за для підвищення правової грамотності мешканців району. На території Шосткинського району місцевий центр має Глухівське, Ямпільське та Середино-Будське бюро, в яких працюють фахівці з права та надають первинну та вторинну безоплатну правову допомогу окремим категоріям осіб, перелік яких визначено в статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Насамперед це люди з низьким доходом, особи з інвалідністю, учасники бойових дій та внутрішньо переміщені особи.

    З метою розширення доступу громадян до фахової правової допомоги місцевий центр разом з бюро здійснюють виїзні прийоми громадян.

    Між Шосткинською районною радою та Шосткинським місцевим центром БПД було підписано меморандум про співпрацю, метою якого є спільна діяльність та консолідації зусиль, спрямованих на захист, дотримання та забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян.

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –

41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –

41400, м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20, (05444) 7-07-12

Середино-Будське бюро правової допомоги –

41000, м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –

41200, смт Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50