Звіти, діалоги та дискусії на сесії районної ради

  Сьогодні в адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбулося пленарне засідання тридцять дев’ятої сесії. Під головуванням голови районної ради Віктора Долиняка депутати розглянули  двадцять питань порядку денного.

  Зокрема, депутати заслухали звіт заступника начальника Шосткинського відділу поліції ГУНП в Сумській області  Сергія Коверсуна щодо стану законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Шосткинського району.  Сергій Коверсун навів статистику  кримінальних правопорушень за звітний період 2020 року: тяжкі тілесні  - 3, тілесні ушкодження середньої та невеликої тяжкості - 11, радіжки – 33,  пограбування – 1, розбійні напади – 1, шахрайство – 4, незаконне поводження зі зброєю – 2, порушення правил безпеки дорожнього руху – 2, злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів – 4. Найбільша криміногенна обстановка за кількістю кримінальних правопорушень перше місце посідає смт.Вороніж – 29, с.Клишки – 8, с. Чапліївка – 5, с. Собич -4, с.Миронівка – 4.  За звітний період співробітниками превенції та групами реагування патрульної поліції Шосткинського ВП  розкрито 26 кримінальних правопорушення, складено 458 адміністративних протоколів. Він наголосив на тому,  що на сьогоднішній день одним з найважливіших питань є налагодження відносин між поліцією та населенням. Користуючись нагодою, доповідач звернувся до депутатів районної ради аби ті проводили якомога більше роз’яснювальної роботи серед мешканців району щодо протидії випадкам шахрайства.

  Депутати заслухали звіт про виконання районного бюджету  Шосткинського району  за І півріччя 2020 року та про стан підготовки підприємств, організацій та об’єктів соціальної сфери району до роботи в осінньо – зимовий період 2020-2021 року. Розглянули питання про хід виконання цільових програм: Районної комплекної програми  «Освіта Шосткинщини у 2019-2021 роках», районної програми захисту населення і територій Шосткинського району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. З даних питань порядку денного було прийнято відповідні рішення.

  Депутати прийняли рішення щодо утворення комунальної установи «Шосткинський районний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Шосткинської районної ради Сумської області. Затверджено статут, штатний розпис, порядок проведення конкурсів на посаду директора  та педагогічних працівників даного закладу.

  Жвавого обговорення набуло питання внесення змін до районного бюджету  у частині передачі субвенції Ковтунівській сільській раді на здійснення природоохоронних заходів,  а саме на вивезення хімічно небезпечних речових з території Ковтунівської сільської ради. На виконання цих заходів з обласного бюджету виділені кошти у сумі 1087500,00 гривень на умовах співфінансування з районного бюджету. Нажаль, необхідної суми на проведення співфінансування, а це  близько 750 тис.гривень у районному бюджеті немає.  З даного приводу свою точку зору висловила Ковтунівський сільський голова Ніна Стрюк, яка сказала, що так як коштів у районі немає, то оголосити про проведеня тендеру вона не може і передача субвенції сільській раді недоречна, так як виділені кошти з обласного бюджету будуть "висіти" на рахунку.  Депутати вирішили що до вирішення даного питання повернуться при скликанні позачергової сесії районної ради та зобов’язали Шосткинську районну державну адміністрації винайти кошти для вирішення такого важливого та болючого питання для району.

  Депутатами були  розглянуті та прийняті відповідні рішення з низки комунальних питань.

  По закінченню сесійного засідання голова районної ради Віктор Долиняк подякував депутатському корпусу за роботу та виваженість у прийняті рішень.

  На згадку про депутатську діяльність Шосткинської районної ради сьомого скликання було зроблене фото депутатів.