На Сумщині 18 громад відносяться до зони бойових дій

Мінреінтеграції оновило актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні, куди увійшли ще чотири громади Сумщини. Наразі до нього внесені 18 громад області, повідомив керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ

Це Конотопський район: Новослобідська громада, Путивльська громада.

Охтирський район: Великописарівська громада, Охтирська громада, Тростянецька громада.

Сумський район: Білопільська громада, Ворожбянська громада, Краснопільська громада, Миропільська громада, Садівська громада, Хотінська громада, Юнаківська громада.

Шосткинський район: Глухівська громада, Есманська громада, Зноб-Новгородська громада, Свеська громада, Середино-Будська громада, Шалигинська громада.

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Станом на 21.06.2022 року до оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 8 областей.

Це територіальні громади Донецької (66), Харківської (51), Дніпропетровської (7), Луганської (37), Запорізької (51), Херсонської (49), Миколаївської (23), Сумської (18) областей. Загалом у переліку наразі 303 громади.

Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, отримають грошову допомогу від держави.

Інформуємо, що зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

У процесі визначення таких територій спираються на три ключові критерії. Це: території, що є тимчасово окупованими; території, що перебувають в оточенні (блокуванні); території, на яких тривають активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/onovleno-aktualnij-perelik-gromad-u-rajonah-bojovih-dij-na-tot-ta-tih-shcho-v-otochenni-22062022