Депутати районної ради затвердили бюджет Шосткинського району на 2020 рік

  20 грудня  в адміністративній будівлі Шосткинської районної ради відбулося пленарне засідання тридцять четвертої сесії. Головував на сесії голова районної ради Віктор Долиняк.

  До порядку денного було внесено двадцять чотири питання.

  На засідання були запрошені та присутні селищний, сільські голови, керівники підприємств, організацій району, працівників виконавчого апарату районної ради  та райдержадміністрації.

  На початку сесії депутати заслухали інформацію керівника Шосткинської місцевої прокуратури Андрія Байдака про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території Шосткинського району протягом 11 місяців 2019 року. Керівник прокуратури зазначив, що на території Шосткинського району відмічається зростання на 11,1% кількості  злочинів проти життя та здоров’я людей, із 1 до 4 зросла кількість вчинених грабежів на території району, на 50% - злочинів скоєних неповнолітніми або за їх участю, на 50% - злочинів, вчинених групою осіб. Андрій Байдак зазначив, що завдяки вжитим скоординованим заходам вдалося зменшити рівень злочинності на території району на 21,7% порівняно з аналогічним періодом 2018 року. Зокрема на 20% менше вчинено особливо тяжких злочинів, на 24,8% - тяжких злочинів, на 27,5% - злочинів середньої тяжкості, крім того відбулося зменшення кількості злочинів проти власності на 34,7% .

  Під час виступу до керівника місцевої прокуратури Андрія Байдака звернулася Ковтунівський сільський голова Ніна Стрюк з питанням, яке є болючим для жителів територіальної громади с.Ковтунове – це знаходження хімічно – небезпечних речовин на території Ковтунівської сільської ради.   Андрій Байдак надав відповідні роз’яснення і пообіцяв, що дане питання найближчим часом буде заслухано на апаратній нараді, про що буде повідомлено сільську раду.

  На розгляд депутатів був представлений звіт голови Шосткинської районної ради про свою діяльність.  У своєму виступі голова районної ради Віктор Долиняк зупинився на основних напрямках діяльності депутатського корпусу, виконавчого апарату районної ради, органів місцевого самоврядування, зосередив увагу на роботі профільних постійних комісій. На численні питання депутатів голова районної ради надав відповіді та роз’яснення.  

  Одним із ключових питань порядку денного був розгляд проєкту  районного бюджету на 2020 рік.  Розуміючи важливість даного питання у забезпеченні життєдіяльності району, депутати районної ради  зважено підійшли до його вирішення. Після тривалих дискусій бюджет Шосткинського району на 2020 рік був затверджений.  Доходи районного бюджету на наступний рік становлять 91671456,00 гривень. У районний бюджет закладено фінансування галузей медицини, освіти, культури, соціального захисту населення та інші.

  Також були прийняті рішення щодо внесення змін до діючих цільових програм та з питань комунальної власності.