До нового навчального року - з новими здобутками і надіями

Підсумки 2019-2020 навчального року та основні напрямки розвитку освітньої галузі на Шосткинщини у новому навчальному році були окреслені на традиційній районній серпневій нараді педагогічних працівників, яка відбулася 31 серпня.

         У своїй доповіді начальник відділу освіти райдержадміністрації Світлана Петренко зазначила, що освітню мережу району складають 9 закладів загальної середньої освіти, 2 заклади дошкільної освіти, 8 дошкільних підрозділів, що працювали на базі шкіл, та 2 заклади позашкільної освіти. Контингент учнів складає 1127 чол. Нажаль цього навчального року зменшилася кількість дітей, які вперше переступлять шкільний поріг, кількість перших класів зменшилася на 2 одиниці і становить 10 одиниць. 161 дитина виховується в дошкільних закладах. Як і у минулі роки, відділом освіти здійснювався ряд заходів щодо формування нового освітнього середовища в контексті концепції «Нової української школи».
На забезпечення необхідним обладнанням, меблями, дидактичним матеріалом виділено 1,9 млн.грн. Начальник відділу освіти зупинилася і на досягненнях учнів Шосткинщини в районних та обласних предметних олімпіадах, відзначили вчителів, які підготували переможців обласних олімпіад.

         Голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, який взяв участь у педагогічній нараді, звернувся до вчителів з вітальним словом і побажав їм успіхів у їхній такій нелегкій і такій потрібній праці.

         Користуючись нагодою хочемо привітати працівників освітніх закладів Шосткинщини зі святом Першого звоника і початком нового навчального року. Щастя, добра, благополуччя усім вам! Нехай успіхі учнів додадуть вам натхнення та снаги.

Зі святом вас, шановні вчителі!