Памятаючи про захисників України

29 серпня указом Президента України визначено як День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме цього дня в 2014 році на Сході країни у боях, тільки за офіційними даними, загинуло 366 військових і правоохоронців. Ще 429 було поранено, 128 потрапило в полон, 158 зникло безвісти. Ми схиляємо голови перед мужністю і відвагою славних синів України.

29 серпня на Шосткинщині вшанували пам'ять загиблих Героїв. На батьківщині одного з мужніх українських воїнів – Олександра Ковтуна в с.Клишки відбулися урочисті заходи, у яких взяли участь голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, депутат районної ради, директор Клишківського НВК Ірина Чайка, представники громадськості.

1 січня 2018 року, захищаючи рідну землю, загинув уродженець села Клишки Олександр Ковтун. Старший стрілець 13-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ої окремої мотопіхотної бригади підірвався на вибуховому пристрої на спостережному пункті поблизу смт Новотошківське, що на Луганщині.  Олександру Ковтуну було лише 33 роки.

В пам’ять про героїчний подвиг Олександра Ковтуна встановлено меморіальну дошку на стіні Клишківського навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Шосткинської районної ради Сумської області.  Згідно з Указом Президента України № 131/2020 від 7 квітня 2020 року, «за самовіддане служіння Українському народові, особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», Олександр Ковтун посмертно нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

Світлу пам’ять всіх українців, які віддали життя за незалежність України, присутні вшанували загальнонаціональною хвилиною мовчання.