Підписано Меморандум про взаємопорозуміння

НА СУМЩИНІ ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОПОРОЗУМІННЯ

Документ підписано між Швейцарсько-Українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD, Агенцією регіонального розвитку Сумської області, Сумською обласною радою та Сумською обласною державною адміністрацією ‑ обласною військовою адміністрацією.

Закріплені напрямки Меморандуму сприятимуть ефективному співробітництву у відновленні та стратегічному плануванні на регіональному та місцевому рівнях; розвитку партнерства та культури діалогу між державними, регіональними та місцевими партнерами для сприяння у розробленні та реалізації програм і проєктів регіонального розвитку; вдосконаленню організаційної структури АРР відповідно до стандартів ЄС; залученню АРР до політичного діалогу на національному рівні для вирішення критичних аспектів регіонального розвитку; збільшенню внеску культури та креативних індустрій у регіональний розвиток та соціальну згуртованість; проведенню серії заходів; здійсненню обміну досвідом між агенціями тощо.

Документ визначає відносини та напрями співпраці між сторонами для координації діяльності на визначений проміжний 4-місячний період для спільного виконання відповідних заходів в процесі співробітництва. Згідно з ним сторони зобов’язуються будувати свої взаємовідносини на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості та взаємної відповідальності за результати співпраці.

Голова Сумської обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО зазначив, що підписання меморандуму – це важливий крок і необхідно, щоб він був не тільки на папері, а й втілений у життя. «В умовах війни головне підтримувати співпрацю та розвиток. Це наразі дуже важливо для нашого прикордонного регіону», - зазначив Віктор ФЕДОРЧЕНКО. Він подякував західним партнерам за те що вони не залишають Україну і зокрема Сумщину наодинці зі своїми проблемами.

Учасники зустрічі поділилися думками відносно розширення сфер взаємодії між підписантами, обговорили питання розвитку подальшої співпраці. Після чого голова обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО, голова Сумської ОВА Володимир АРТЮХ, в.о. керівника Швейцарсько-Українського Проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD Марина БРИЛЬ і директор Агенції регіонального розвитку Сумської області Григорій СТАРИКОВ поставили свої підписи під Меморандумом та скріпили його печатками.