Засідання постійної комісії з питань промисловості

22 грудня 2023 року відбулось засідання постійної комісії Шосткинської районної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва, житлово-комунального господарства та підприємництва

До порядку денного комісії було внесено 6 питань, значну увагу депутати приділили двом питанням «Про стан підготовки підприємств, організацій та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років» та «Про стан, ремонт, утримання і фінансування автомобільних доріг на території Шосткинського району»

Депутати заслухали інформацію начальника відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, екології Шосткинської районної державної адміністрації Наталії КОВБАСИ «Про стан підготовки підприємств, організацій та об’єктів соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років».

Наталія Василівна довела до відома депутатів що Шосткинською районною державною адміністрацією розроблений та затверджений комплексний план проходження осінньо-зимового періоду 2023/24 року із визначенням кризових ситуацій (відсутність тепло-, водо-, газо-, електропостачання) Шосткинського району Сумської області.

Міськими, селищними, сільськими радами розроблено та затверджено інструкції з системи оповіщення, інформування та взаємодії керівництва рад, старостатів, підприємств, установ, керівництва РДА та оперативно-чергової служби Департаменту цивільного захисту СОДА щодо виникнення небезпечних, надзвичайних ситуацій.

Підготовка об’єктів теплопостачання по громадам району складає 100 %. Загальна протяжність теплових мереж на території Шосткинського району складає 101,43 км. Стан готовності до наступного опалювального періоду – 100%.

Протяжність теплових мереж, що підлягали заміні складала 1,45 км. На звітну дату фактично замінено 1,51 км, що складає 104,3% (Глухівська, Шосткинська ТГ).

Було виконаноремонти 2 котлів (Шосткинська ТГ ДП «ШЗ «Імпульс», ПП «Ельбрус Північ») та замінено 1 котел (Ямпільська ТГ Імшанська філія КЗ «Центру культури і дозвілля» на суму 270,9 тис.грн.).

Створення необхідних запасів палива усього по району -97,4 %.

На підприємствах відповідно до Планів заходів із забезпечення захисту (укриття) об’єктів критичної інфраструктури здійснюється інженерний  захист, забезпечено укриття об’єктів на 92%.

Для забезпечення ліквідації аварій та проведення невідкладних робіт на об’єктах господарської діяльності територіальні громади Шосткинського району мають матеріальні резерви, у першу чергу це паливно-мастильні та будівельні матеріали. До обов’язкового переліку входять: бензин, дизельне паливо, шифер, мастила, цвяхи, цегла, скло.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, запланованих на вищезазначені цілі органами місцевого самоврядуванняШосткинського району, складає близько 12 млн. грн.                                                                         

Також депутати заслухали інформацію про стан, ремонт, утримання і фінансування автомобільних доріг на території Шосткинського району.

До роботи в осінньо-зимовий період територіальними громадами підготовлено 35 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки (100%), 19 одиниць спеціалізованої  техніки залучено за укладеними договорами із сторонніми організаціями. Шанцевих механізмів підготовлено 330 одиниць (100%), заготовлено посипкового матеріалу та реагентів 10,84 тис. тонн.

Березівською сільською радою виконані роботи з капітального ремонту 951 м2 дорожнього покриття по вул. Успенська  с. Береза, кошторисна вартість - 1411,666 тис. грн.

Шалигінською селищною радою проведено:

- ремонт комунальної дороги по вул.Центральна в сел.Шалигине загальна вартість -  300 тис. грн.;

- ремонт комунальної дороги по вул.Набережна в с.Сваркове загальна вартість -  2330 тис. грн.;

- капітальний ремонт комунальної дороги по вул. Миру с. Соснівка – загальна вартість -  7464,563 тис. грн.

За рахунок співфінансування проведено роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення:

О 190414 Глухів – Сваркове – Заруцьке – /Р-65/

О 190415 /Р-44/ – Перемога – Черневе – Шалигине – /Т-19-08/

Загальна вартість -  20,0 млн. грн. (10,0 млн.грн. - кошти громади)

Ямпільською селищною радою проведено ремонтні роботи доріг комунальної власності на суму 6504,047 тис.грн. (смт Ямпіль вул. Єгорівська, Шевченка, Незалежна, Неплюєва, Шкільна, Бузкова, Ботанічна, Травнева, Калинова, Вишнева, Спасо-Преображенська, Ягідна, Польова, бульв. Ювілейний; в с.Шатрище вул. Гончарівка та на території с.Паліївка). Виділено співфінансування на роботи з експлуатаційного утримання автомобільної дороги загального користування місцевого значення С191813 /Т–19–15/ – Ямпіль – Прудище – Папірня у сумі 700,0 тис.грн.

По Зноб-Новгородській громаді роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення О191402 /Т-19-08/-Зноб-Новгородське-Очкине-Кривоносівка-Каліївка - /Т-19-08/ виконано на суму 10000,0 тис.грн.

На території Есманьської селищної ради проведено роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення О190403 Орлівка – Зорине – Есмань – Студенок та О190405 Уланове – /М–02/ на загальну суму 11750,0 тис.грн на умовах співфінансування 50/50. На дорозі С190422 Есмань – Кучерівка – Харківка виконано ремонт на суму 176,0 тис.грн.

Виконано поточний ремонт дороги по вул. Первомайська в с. Слоут на суму 105,5 тис. грн., площа ремонту – 126,7 м2.

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090:

- Глухівською міською радою проведено поточний ремонт доріг комунальної власності. Було укладено договори на проведення робіт  на суму 11149,9 тис. грн. та технічного нагляду за ремонтними роботами у сумі 100,0  тис. грн. по вул. Заводська у м. Глухів;

- проведено поточний середній ремонт комунальної дороги по вул. Марченка І. в м. Дружба. Сума договору склала 7 266,185 тис.грн;

- проведено капітальний ремонт елементів благоустрою комунальної дороги (дорожнє покриття) по вул. Центральна в смт. Свеса. Сума договору склала 7323,405 тис.грн.

 На території Шосткинського району підрядною організацією проведено роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на суму 65728,0 тис. грн., а саме:

- ліквідація пошкоджень, руйнувань та деформації покриття доріг - 28844,41 м2;

- відновлення профілю з додаванням нового матеріалу - 77862,25 м2;

- профілювання щебеневих доріг автогрейдером - 36000 м2.

Середино-Будська міська рада спільно зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області проведено роботу по ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення  Т-19-15 «Контрольно-пропускний пункт “Середина-Буда” - Ямпіль - Береза з під’їздом до м. Дружба на ділянці від м. Середина-Буда- с.Береза проведено роботи з ліквідації аварійної ямковості обсягом  4177 м2 дороги на суму 3,891 млн.грн.

Автомобільні дороги Шосткинського району потребують проведення капітального або поточного ремонтів, але враховуючи обсяги бюджетного фінансування на розвиток та утримання автомобільних доріг державного значення, роботи виконуються тільки в обмежених обсягах, з експлуатаційного утримання для забезпечення мінімального рівня безпеки дорожнього руху.

Депутати активно обговорювали питання порядку денного та розглянули низку комунальних питань.