"Радіо громад" - у кожну територіальну громаду

Із провадженням у наше повсякденне життя ІР-технологій все більше інформації про поточні події населення  отримує за допомогою Інтернету та телебачення. При цьому все більш «у затінок» відходить радіомовлення. Кількість радіоточок в населених пунктах Сумщини  значно знизилась і на даний час дорівнює 38 тис. Хоча в питаннях оповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій та оперативного доведення до населення новин з життя територіальних громад роль місцевого радіомовлення залишається незамінною.

         14 червня у адмінбудівлі районної ради відбулася відеоселекторна нарада «Впровадження проекту «Радіо громад» на основі малопотужного ФМ-мовлення в діапозоні 87,5-108 МГ», в якій взяла участь заступник голови Шосткинської районної ради Наталія Якименко.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко надала учасникам відеонаради відповідні роз’яснення.  Зокрема, мова йшла про особливості мовлення громад, порядок отримання ліцензій на радіомовлення, терміни прорахунку радіочастот, фінансування громадського радіомовлення та ін.

Питання щодо запровадження в населених пунктах Шосткинського району «Радіо громад»  планується найближчим часом  розглянути на нараді за участю селищних, сільських голів.