Робочий візит очільника Сумської облдержадміністрації на Шосткинщину

  30 квітня 2021 року відбувся робочий візит голови та представників Сумської обласної державної адмінстрації до Шосткинської  територіальної громади.

  Голова обласної державної адміністрації  Василь Хома виконав почесну місію – предствавив громадськості Шосткинщині нового очільника районної державної адміністрації Оксану Тарасюк, яка згідно розпорядження Президента України від 24 квітня 2021 року призначена на цю посаду.

  У ході робочого візиту голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол разом з губернатором Сумської області Василем Хомою відвідала важливі об’єкти Шосткинщини, зокрема: приймальне відділення Шосткинської центральної районної лікарні, реконструкція якого завершена нещодавно, ремонт дороги по пров. Чехова, що є складовою частиною проєкту будівництва об’їздної дороги навколо Шостки.  

  Інспекцію по новозбудованому  відділенню Шосткинської центральної районної лікарні, побудованого у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво», провів головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин. Він зазначив, що завдяки цьому проєкту у приймальному відділенні є реанімаційна палата, мала хірургічна операційна, оглядові кімнати, кабінет ультразвукової діагностики, маніпуляційна, ургентна лабораторія, відокремлена палата для хворих з інфекційними захворюваннями, а також буде функціонувати комп’ютерний томограф. Все це дозволить якісно та  швидко надавати першу медичну допомогу людині.

  Не менш важливим об’єктом, який фінансується за кошти державного бюджету, є ремонт дороги по пров. Чехова, що є складовою частиною проєкту будівництва об’їздної дороги навколо Шостки. Будівництво цієї ділянки дороги допоможе розвантажити центр міста від великогабаритного транспорту. В 2021 році на ремонт дороги протяжністю 1,5 км держава виділяє 10 млн гривень.  

  Голова районної ради Вікторія Сокол  у складі делегації на чолі з заступником голови облдержадміністрації Тарасом Савченко  відвідали АТ «Фармак» та ТОВ «НВП «Технологія», де з керівниками цих підприємств було обговорено процес  виробництва продукції, основні проблеми та перспективи.

  Під час візиту на сімейну ферму «Світовоч» у с . Клишки всі присутні мали можливість відвідати теплиці, де вирощується органічна продукція, зокрема  огірки, помідори . Господарі ферми провели невеличку екскурсію, розповіли про своє захоплення вирощуванням органічної продукції  та поділилися планами на майбутнє.