Медичне обслуговування на Шосткинщині

Медичне обслуговування на Шосткинщині

20 грудня 2022 року відбулось засідання постійної комісії Шосткинської районної ради мандатна, з питань депутатської етики, законності, правопорядку, освіти, охорони здоров'я, культурного розвитку та соціального захисту.

До порядку денного комісії було включено десять питань.

Значну увагу депутати приділили питанню медичного обслуговування населення Шосткинського району та заходи щодо його поліпшення і розвитку.

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю Шосткинської районної державної адміністрації Наталія Сергіївна РОМАНЧЕНКО зазначила, що з початком повномасштабної війни медичні заклади продовжили надавати допомогу всім, хто цього потребує.

Кожен громадянин зараз може самостійно звернутися до будь-якого законтрактованого НСЗУ закладу, що надає первинну медичну допомогу. Без направлення та укладеної декларації пацієнт може безоплатно потрапити на прийом до терапевта, сімейного лікаря чи педіатра, а також за потреби отримати екстрену або невідкладну меддопомогу.

Із сімейним лікарем чи педіатром можна проконсультуватись, дистанційно, за телефоном, онлайн чи в месенджері. Звісно, якщо зв’язок із ним збережено. У такому режимі спеціаліст може виписати електронний рецепт, сформувати електронне направлення до лікаря вторинної чи третинної ланки, створити електронне направлення на базові тести й аналізи.

Епідемічна ситуація із захворюваності на СОVID-19 в Шосткинському районі станом на 09.12.2022 року: зареєстровано 24822 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, показник захворюваності склав 13558,8 на 100 тис. населення (19979,5 – по Сумській області); повідомлено про 437 летальних випадків серед захворілих на COVID-19, летальність 1,8% (1,6% - по Сумській області).

Упродовж 2022 року серед населення спостерігався ріст захворюваності на СОVID-19, зокрема у січні-лютому, вересні-жовтні (реєструвалось від 216 до 482 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 за тиждень).

В районі триває вакцинальна кампанія проти COVID-19. Попри бойові дії пункти щеплення працюють в штатному режимі.

Постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота. Інформація розміщується на офіційному вебсайті Шосткинської районної державної адміністрації, офіційних сторінках райдержадміністрації в мережі Facebook та Telegram-каналі.

У ході звіту депутат районної ради головний лікар Олег Теофільович Штогрин відповів на чисельні запитання членів комісії.