Через дискусії - до виважених рішень

 

            24 червня під головуванням очільника Шосткинської районної ради Віктора Долиняка відбулася 38 сесія районної ради. Дана сесія стала своєрідним логічним завершенням двох попередніх пленарних засідань. Нагадаємо, що на 36 сесії у ході обговорення питань щодо внесення змін до районного бюджету та програми економічного і соціального розвитку району, депутатам не вдалося дійти згоди щодо переліку об’єктів соціальної сфери, які потребують ремонту. У результаті тривалого обговорення тоді було запропоновано створити депутатську комісію з вивчення питання доцільності проведення ремонтів у приміщеннях соціальної сфери, розташованих на території Клишківської та Миронівської сільських рад. У травні-місяці депутатська комісія здійснила виїзди до закладів освіти та охорони здоров’я, а висновки комісії були направлені райдержадміністрації для врахування під час розробки відповідних проєктів рішень. Ці питання повинні були розглядатися на наступній 37 сесії. Але розгляд цих питань не відбувся через ненадання райдержадміністрацією доопрацьованих проєктів рішень.   І ось нарешті, сьогодні на розгляд 38 сесії районної ради були внесені питання про внесення змін  до районного бюджету та програми економічного і соціального розвитку.   Здавалося б, ці питання не повинні були викликати якихось суперечок. Але…

         Жваву дискусію викликало питання щодо проведення ремонту дороги у напрямку Шостка  – Зноб-Новгородське – С.Буда. На проведення поточного ремонту цієї дороги протяжністю 31 км пропонувалося виділити кошти на загальну суму 5 млн.грн., у тому числі 1,5 млн. за рахунок районного бюджету. На таку велику ділянку цих коштів явно недостатньо. І як простягнути цю «шагреневу шкіру» районного бюджету на таку велику ділянку дороги – депутатам було не цілком зрозуміло. Пропонувалися різні варіанти: провести ремонт окремих ділянок цієї дороги, наприклад, у напрямку Шостка – Івот або Івот - Каліївка, або розглянути можливість проведення лише поверхневого ремонту.  У кінцевому результаті, після тривалої дискусії, депутатами була підтримана пропозиція щодо проведення поточного дрібного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-19-08 Шостка - Зноб-Новгородське – С.Буда. 

         Депутати звернули увагу і на навчальні заклади, розташовані на території Клишківської та Миронівської сільських рад. Були підтримані пропозиції щодо виділення коштів на проведення ремонтів окремих приміщень першого та другого поверхів, приміщень спортзалу та їдальні Клишківського навчально-виховного комплексу та роздягальні у спортзалі Миронівського навчально-виховного комплексу.

         У ході пленарного засідання також були розглянуті питання щодо внесення змін до районних цільових програм та прийняті відповідні рішення.