Депутати районної ради розглянули бюджетні та земельні питання

   30 червня 2017 року голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк відкрив засідання позачергової сімнадцятої сесії районної ради сьомого скликання.

У роботі сесії взяли участь сільські голови, заступники голови, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств та організацій району, представники засобів масової інформації.

Всього до порядку денного було внесено вісімнадцять питань.

Першим на порядку денному було розглянуто питання про внесення змін до районного бюджету на 2017 рік. Депутати районної ради одноголосно проголосували за дане рішення. Згідно з прийнятим рішенням збільшено загальний фонд районного бюджету за видатками у сумі 967.625 тис. гривень, з них по відділу освіти Шосткинської районної державної адміністрації у сумі 597.0 тис. гривень, що, в свою чергу, дасть змогу забезпечити заробітною платою вчителів району.  За рахунок вільного залишку коштів загального фонду районного бюджету, який склався станом на 01.01.2017 року, збільшено видатки спеціального фонду у сумі 475.0 тис.гривень для передачі субвенції державному бюджету на проведення фінансування робіт з проектування та проведення реконструкції ділянки дороги з влаштуванням майданчика для пересувного пункту габаритно – вагового контролю.

Рішенням районної ради було затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, земель сільськогосподарського призначення державної власності, для подальшого продажу права оренди на земельних торгах (аукціоні) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованих за межами населених пунктів на території Івотської, Каліївської, Тиманівської, Вовнянської, Коротченківської, Чапліївської, Клишківської сільських рад.

На сесії також були розглянуті комунальні питання.