Депутати Шосткинської районної ради розглянули питання щодо реформування газети "Полісся"

 

             08 квітня 2016 року під головуванням очільника Шосткинської районної ради Віктора Долиняка відбулося пленарне засідання сьомої сесії районної ради сьомого скликання. На сесію були запрошені та присутні заступники голови, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, селищний, сільські голови, керівники підприємств та організацій району.      

До порядку денного сесії було включено 8 питань.

Напочатку сесії було розглянуто питання, яке в останні місяці особливо турбує місцевих мешканців – про стан забруднення території району.            30 квітня 2015 року на території Шосткинського району зареєстровано  надзвичайну ситуацію техногенного характеру: викид небезпечних хімічних речовин, до яких належать небезпечні вантажі, що мають 1-ий клас небезпеки, які створили фактори ураження для населення та інших об’єктів навколишнього середовища. Внаслідок розливу з транспортного засобу відбулося забруднення автомобільної дороги в межах Шосткинського району протяжністю 1,5 км поблизу населеного пункту Ображіївка. На сьогодні небезпечні хімічні речовини не вивезено за межі району на утилізацію, тому загроза забруднення території району не є ліквідованою.  На пленарному засіданні депутати районної ради прийняли звернення до голови Сумської обласної державної адміністрації та голови Сумської обласної ради щодо виділення коштів з обласного бюджету для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася на території Шосткинського району.  

Враховуючи пропозиції трудового колективу редакції Шосткинської міськрайонної газети «Полісся», відповідно до Законів України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» на сесії було прийнято рішення про віхід районної ради зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації газети «Полісся» та редакції Шосткинської міськрайонної газети «Полісся».

В зв’язку з перейменуванням села Коротченкове у село Погребки   у відповідності до постанови  Верховної Ради України   від 17 березня 2016 року «Про перейменування окремих населених пунктів» районною радою було прийняте рішення «Про зміну назви Коротченківського навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Шосткинської районної ради Сумської області у Погребківський навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Шосткинської районної ради Сумської області та затвердження статуту закладу».  

    Депутати внесли зміни до рішення районної ради від 30 грудня 2015 року «Про районний бюджет на 2016 рік» та до програми соціального захисту окремих категорій громадян та фінансової підтримки громадських організацій ветеранів та інвалідів. У відповідності до внесних змін, зокрема,  передбачено надання соціальної підтримки (допомоги):  

 - інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесеним до 2  категорії – 150,00 грн.;

- потерпілим від Чорнобильської катастрофи, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесеним до 3 категорії – 100,00 грн.

         На пленарному засіданні було також розглянуто комунальні питання.