Депутати Шосткинської районної ради затвердили регламент та план роботи районної ради

Депутати Шосткинської районної ради

затвердили регламент та план роботи районної ради

 

         23 грудня 2015 року під головуванням очільника Шосткинської районної ради Віктора Долиняка відбулося пленарне засідання другої сесії районної ради сьомого скликання. На сесію були запрошені заступники голови, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, селищний, сільський голови, керівники підприємств та організацій району. У роботі сесії взяв участь депутатський корпус у повному складі – 26 депутатів.

         Порядок денний сесії був доволі насиченим – депутати розглянули  28 питань.

         На початку роботи сесії депутати розглянули відповідь на депутатський запит депутата районної ради Антоневича І.І. щодо несанкціонованого піщаного карєру на території Івотської сільської ради. В зв’язку з тим, що відповідь на запит не задовольнила депутата, було прийняте рішення про направлення звернення з даного питання органам державного гірничого нагляду.

         Після цього депутати перейшли до розгляду основопалагаючих організаційних питань, у відповідності до яких рада буде працювати на протязі сьомого скликання. Це  - регламент роботи Шосткинської районної ради сьомого скликання, Положення про постійні комісії районної ради сьомого скликання, Положення про організацію прийому громадян депутатами районної ради сьомого скликання та інші.

         З питання «Звіт голови районної державної адміністрації з питань виконання бюджету, програми економічного і соціального розвитку Шосткинського району на 2015 рік та делегованих повноважень» виступив т.в.о. голови райдержадміністрації Віктор Ждаміров, який у своєму звіті зупинився на основних показниках розвитку агропромислового комплексу, промисловості, житлово-комунального господарства та соціальної сфери району.

         Депутати визначилися з основними завданнями і напрямами роботи району в 2016 році, затвердивши на сесії «Програму економічного та соціального розвитку Шосткинського району на 2016 рік», а також план роботи районної ради на 2016 рік.

         В порядку контролю були розглянуті питання про хід виконання районних цільових програм – програми «Молодь Шосткинщини» на 2011-2015 роки, «Програми забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості на 2006-2020 роки», «Програми використання та охорони земель Шосткинського району на 2007-2015 роки» та ін.

         Депутати розглянули також низку питань комунальної власності та внесли зміни до районного бюджету на 2015 рік.