Депутати заслухали звіт голови Шосткинської районної ради

    15 грудня 2021 року відбулась сесія Шосткинської районної ради, на якій депутати заслухали звіт голови районної ради Вікторії СОКОЛ.

Шосткинська районна рада восьмого скликання розпочала свою роботу 08 грудня 2020 року, саме тоді набули повноважень 42 депутати.

   Рада почала свою роботу в умовах впровадження у життя реформи децентралізації. Районною радою було проведено реорганізацію Глухівської, Середино-Будської та Ямпільської районних рад шляхом приєднання до Шосткинської районної ради, до складу Шосткинського району увійшло десять територіальних громад. 

Відповідно до рішення районної ради від 16 грудня 2020 року утворено   4 профільні постійні комісії: з питань бюджету, фінансів, цін, планування та обліку і управління комунальною власністю; мандатна, з питань депутатської етики, законності, правопорядку, освіти, охорони здоров’я, культурного розвитку та соціального захисту; з питань охорони навколишнього природного середовища та агропро-мислового комплексу; з питань промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва, житлово – комунального господарства та підприємництва.

    За звітний період, з грудня 2020 року по грудень 2021 року,  відбулося дев’ять пленарних засідань районної ради, до порядку денного сесій було внесено 172 питання.

Слід зазначити, що депутати восьмого скликання виявилися доволі активним, опікується не лише «власними» питаннями та не стоять осторонь проблемних питань виборців та району в цілому. З метою соціального захисту та охорони здоров'я мешканців  Шосткинського району було внесено доповнення до Районної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки щодо надання одноразової матеріальної допомоги онкохворим, тяжкохворим. На виплату таких допомог виділено кошти в сумі 420 тис.грн., та виплачено 87 онкохворим та тяжкохворим мешканцям Шосткинського району.

Велику увагу депутати приділяли реформуванню і розвитку житлово-комунального господарства, серед них – ремонту доріг, підготовка закладів соціальної сфери до опалювального періоду 2021-2022 років (поточні ремонти та утеплення вікон і дверей, обстеження протипожежного стану, оформлення актів готовності до роботи в осінньо-зимовий період), відновлення вуличного освітлення й транспортного сполучення та питанням розвитку медичної галузі на території району.

Однією з форм вивчення життя територіальних громад була участь у проведенні Днів міст, сіл, селищ, були відвідані більш ніж 20  населених пунктів району. Доброю традицією стало відзначення передових працівників та колективів району з нагоди державних та професійних свят, Подяками районної ради було відзначено два колективи та 116 працівників установ, організацій та підприємств різних галузей виробництва.

Голова та заступник голови районної ради проводять прийоми громадян з особистих питань  як у приміщенні районної ради, так і за місцем проживання громадян, згідно затверджених графіків прийому, які своєчасно доводяться до відома громадськості.

Розпорядженням голови районної ради від 14 червня 2021 року № 37 було оголошено конкурс на створення офіційної символіки Шосткинського району та утворено комісію з визначення переможця конкурсу. На засіданні 21 жовтня 2021 року комісія визначила кращі ескізи символіки, затвердження яких винесено на розгляд 9-ої сесії районної ради.

Відкритість і прозорість у діяльності районної ради забезпечується направленням проєктів рішень сесій ради на обговорення в постійних депутатських комісіях та на пленарних засіданнях сесій ради. Усі пропозиції обговорювалися і приймалися голосуванням.

Шосткинська районна рада тісно співпрацює з місцевими засобами масової інформації - публікації привітань, оголошень та інших матеріалів. У газетних публікаціях висвітлюються матеріали пленарних засідань, діяльності депутатського корпусу, територіальних громад.

    У звітному періоді, станом на 01.12.2021 р. з метою забезпечення гласності у роботі районної ради на офіційному веб-сайті у рубриках «Новини/Оголошення», «Вітання» розміщено 357 матеріалів, вся інформація, яка розміщена на веб-сайті та в мережі Facebook, обов’язково фото ілюстрована.

За період з 08.12.2020 р. по 01.12.2021 р. до виконавчого апарату районної ради надійшло 730 документів,  з них:

з обласної ради, обласної державної адміністрації –  82,

районної державної адміністрації  – 152,

від територіальних громад району – 101.

Усі документи в установленому порядку розглянуті керівництвом районної ради та забезпечено організацію їх виконання.

Виконавчим апаратом у звітному періоді  було підготовлено і направлено 718 листів, в тому числі інформації  обласній раді  - 36,  районній державній адміністрації, її відділам, управлінням  - 218.

Голова районної ради брала участь у Всеукраїнській нараді-семінарі для представників органів місцевого самоврядування з актуальних питань децентралізації, що проводилася Українською асоціацією районних та обласних рад  21-23 вересня 2021 року, головне питанням наради – фінансування та визначення повноважень районних рад.

9 15 Звіт голови.PDF (shostkarr.gov.ua)