Для мене - це життя ...

Чарівна пора осені... Вона надихає на романтику та творчі зустрічі. Шосткинська центральна районна бібліотека спільно з районним будинком культури організувала вечір – презентацію збірки поезії «Другое измерение» Олени Валеріївни Кужельної.

Народилася Олена  Кужельна у місті Шостка. Закінчила історичний факультет Курського педагогічного інституту. Працювала вчителем історії, бібліотекарем. На даний час працює начальником організаційного відділу виконавчого апарату Шосткинської районної ради.

 Не дивлячись на зайнятість в роботі, вона займається улюбленою справою – творчістю: пише прекрасні вірші, наукові та історико – краєзнавчі статті.

У 2007 році вийшла окремим виданням збірка її поезій «Одинокий ветер». Також багато віршів поетеси друкувалося в літературно – мистецьких альманахах. 8 наукових та 5 історико – краєзнавчих статей включені до відомих збірників наукових, історико – краєзнавчих праць: «Сіверщина в історії України», «Перша світова війна в долях народів Європи та світу», «Спадщина Сіверщини», «Гардаріка» та інші.

Щиро вітали поетесу голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, в.о. голови Шосткинської районної державної адміністрації Сергій Ільєнко, начальник відділу культури Шосткинської райдержадміністрації Галина Жидченко, директор ТОВ «Контакт – Плюс» Віктор Синегуб, представники територіальних громад, установ та закладів селища, педагоги та учні Воронізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім.П.О.Куліша, жіночий Клуб «Відрада» та інші.

На початку презентації виступила директор Шосткинської районної ЦБС Наталія Одноліток, яка подякувала всім присутнім за те, що знайшли час і завітали на вечір. Вона прочитала власний вірш «Для мене – це життя...», який присвятила Олені Кужельній.

Гортаючи сторінки збірки «Другое измерение» разом з поетесою, ми відчували в ліриці і осінні мотиви, і поринали у світ творчості відомих поетів: Івана Франка, Пантелеймона Куліша, Ліни Костенко.

На вірші Олени Кужельної написано ряд пісень: «Рідна земля» (музика Елли Римської), «Земле Шосткинська» (муз. Ігоря Чумака); «Осенний романс», «Старі очі, даремно не плачте», «Я нарисую ваш портрет» (муз. Олени Малишко-Березовської). Прикрасою вечора стала мелодія О.Малишко-Березовської, яка супроводжувала вірш «Сад в листопадовом огне» із попередньої збірки «Одинокий ветер». Цей вірш надихнув композитора на написання музики. Так з’явилася пісня «Осенний романс».   А пісня «Старі очі, даремно не плачте» у виконанні Андрія Петрусенка наповнювала гостей витонченою душевною лірикою, характерною особливою мелодичністю і щирістю.

Своїми враженнями поділилися відомі і шановні гості вечора, багато добрих і чуйних слів прозвучало про поетесу та її творчість.

В свою чергу з особливою шаною і подякою Олена Кужельна не могла не згадати про меценатів, які надали фінансову допомогу і підтримку: директор ТОВ «Контакт – Плюс» Віктор Синегуб, голова правління ПРАТ «Шосткинський хлібокомбінат» Олександр Івченко, жіночий Клуб «Відрада» (керівник Ніна Полякова), приватні підприємці: В.Копатько, Г.Хлибова, В.Дещенко, бібліотекарі сільських бібліотек-філіалів Шосткинської районної централізованої бібліотечної системи.

Такі заходи дуже важливі у наш час. Вони дарують нам відпочинок і насолоду, дають змогу здійснити подорож у світ краси і мистецтва…