«Дорожня карта» реформи децентралізації

 

         21 квітня 2017 року Сумським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Сумською обласною радою та обласною державною адміністрацією був проведений Регіональний форум «Дорожня карта» реформи децентралізації в Сумській області на 2017 рік».  

         У форумі взяли участь представники територіальних громад Сумщини, політики, експерти. Шосткинщину на форумі представляли голова районної ради Віктор Долиняк та голова райдержадміністрації Віктор Ждаміров.

         Головним на порядку денному було питання проведення реформи децентралізації в Україні. Зокрема, йшла мова, яким чином будуть об’єднуватися громади, що потрібно зробити  аби створити повноцінний та якісний Перспективний план створення спроможних громад, функції госпітальних округів.                 

         На сьогодні на Сумщині створено 22 територіальні громади, на території яких проживають 157 тис. мешканців. Ще близько 10 об’єднаних громад планується утворити до кінця 2017 року. В цілому, у відповідності до перспективного плану, на Сумщини передбачено створити 59 об’єднаних територіальних громад.

         Представники новостворених об’єднаних територіальних громад Полтавської та Сумських областей поділилися власним досвідом зі своїми колегами.